Onze productie

Bomen
Het grootste gedeelte van onze productie gaat uit naar de bomen. Er worden meer dan 500 verschillende variƫteiten van bomen gekweekt, wat maakt dat we in Belgiƫ tot de top 5 van boomkwekers met het ruimste assortiment behoren.
Om een kwalitatief goede boom te kweken, worden deze voorzien van bamboestokken om de stam mooi recht te krijgen. De boom wordt dan netjes tegen de stok gebonden en telkens opnieuw gesnoeid om een perfecte vorm te krijgen.

Eens de boom gekweekt is, halen we deze machinaal uit de grond om er voor te zorgen dat de wortels zo min mogelijk beschadigd worden. Door machinaal te rooien (= boom uit de grond halen) hebben we de mogelijkheid om grotere bomen netjes te verplanten met een grondkluit.
Kleinere bomen worden dan weer met een blote wortel gerooid, ook dit gebeurt machinaal.

Heesters
Sierheesters worden in een pot gekweekt, dit heeft als voordeel dat ze langer verkocht kunnen worden. De pot geeft een waterbuffer aan de plant, zodat deze in de zomer nog geplant kan worden. Een deel van de planten worden gekweekt vanuit stek (een takje van een plant in de grond steken om onder specifieke klimaatomstandigheden een wortel aan te kweken). De bewortelde planten worden dan in een grotere pot gestoken om nog een jaar te groeien, waarna ze verkocht kunnen worden. Solitaire planten worden eerst in volle grond gekweekt om ze dan in te potten en na een jaar kunnen ze dan weer verkocht worden in pot.

Haagplanten met kluit
De planten die speciaal voor hagen gekweekt worden, scheren we jaarlijks om een dichte, compacte plant te krijgen. Op deze manier krijgt u een dichte haag bij aanplant. Deze planten worden ook machinaal gerooid.

Onze productie in beeld